Valami más

Útmutatást találni és adni, ez a két dolog nagyon fontos számomra. Ehhez sok olyan eszközt tanultam, ami tudományosan kidolgozott és alátámasztott.

Viszont ezzel párhuzamosan mindig érdekeltek az alternatív dolgok, a misztikus, megmagyarázhatatlan történések. Találkoztam érdekes emberekkel és módszertanokkal, amelyek olyan tapasztalatokhoz juttattak, amiket nem értettem elsőre, hogyan működnek. De mindig vonzottak az izgalmas kalandok, új dolgok kipróbálása is, így a racionális igazságok egy „belső hang” felerősödésével egészültek ki.

Megtanultam hát olyan módszereket is, amelyek másként működnek, mint amit megszoktunk.

Ezzel párhuzamosan viszont azt is megtapasztaltam, hogy ezeknek az eszközöknek használata nagyon megosztó tud lenni. Erős elutasításokba is ütköztem használatukkal kapcsolatban. Így ha úgy gondolod, hogy ezek a dolgok nem érdekelnek, és nem fogadod el létjogosultságukat, akkor lépj vissza a főoldalra. Ott a hagyományos módszereimet találod.

Ha úgy érzed, hogy nyitott vagy alternatív megoldásokra is, akkor szívesen bemutatom Neked azokat a módszereket, amelyek nekem sokat segítettek, hogy megtaláljam saját utamat. Így kerültem közelebb önmagamhoz, és kialakult a Penta Thinking világa.

Human Design Módszertan

A Humán Desing egy olyan módszertan, ami ötvözi ősi és modern tudományokat. A megkülönböztetés tanának is hívják. Empirikus módszertan, mellyel felfedezhető, hogy mi tesz minket egyedivé. Viszont az is tény, hogy vannak benne olyan elemek is, melyet még a tudomány nem bizonyított.

A módszer segít:

A tehetségünket felismerni.
Egyéniségünket kibontakoztatni.
Saját integritásunkat megélni.


Általa:
Magadat és másokat is jobban megismersz.
Kapcsolataidat tudatosabban tudod alakítani.
Gyerekek és fiatalok individualitását tudod támogatni.


Hogyan működik?
Amit ezzel a módszerrel elemezni lehet, az az emberek "energetikája". Az elemzéshez szükség van a pontos születési dátumra, születési hellyel együtt. Egy szoftver segítségével kapunk egy "user manuált" önmagunkhoz, melyet térképként használunk.

A tanácsadás folyamán ebből a térképből nyert információkkal dolgozunk, és találjuk meg az egyén tehetségét, a benne rejlő lehetőségeket, sőt akár az egészségre vonatkozó információkról is beszélgetünk.

Két vagy több ember közötti interakciók dinamikája is kiolvasható belőle. Például, hogy mennyire erős a vonzalom, amit szoktunk "kémiának" is hívni, vagy hogyan egészítik ki, esetleg miben befolyásolják egymást, de a konfliktusos lehetőségek is felismerhetőek. Így nagyon jól elemezhető egy család, kis cég, vagy nagyobb szervezetek is, csoportdinamikai szempontból. Láthatóvá tehetők ezzel a módszerrel a szervezet erősségei és gyengeségei is.

Azt tapasztaltam, hogy aki kellő nyitottsággal rendelkezik, hamar le tudja győzni kezdeti ellenállását, vagy hitetlenkedését, hogy mindezt születési dátum alapján ki lehet mutatni. A rendszerből kinyert információk magukért beszélnek.

A módszert igény szerint felhasználom coachingban, szervezetfejlesztésben, csapatépítésben, vagy kiválasztási folyamatokban.

Van kedved valami nagyon mást is kipróbálni?